VET KOPPELTIJDRIT

Op zaterdagavond 19.00 uur, de zon zakt langzaam achter de horizon, klaar om plaats te maken voor een spannende en uitdagende wielerwedstrijd die zijn start vindt aan de Vlamingstraat, net voor de majestueuze brug over het ecoduct De Munt te Loenhout. Het is een moment waarop wielrenners en fietsliefhebbers zich verzamelen voor een avond vol adrenaline, vriendschap en sportiviteit.

Met een maximum van 100 koppels staan de deelnemers klaar om hun krachten te meten en hun passie voor het fietsen te laten zien. Maar deze wedstrijd draait niet alleen om winnen. De sfeer is er een van samen zijn, genieten van het sporten en het gezelschap van medefietsers. De leuze luidt: deelnemen en aankomen (blijven plakken) zijn belangrijker dan winnen, met een knipoog en een glimlach.

 

Een strak tijdschema zorgt voor de nodige spanning. De startvolgorde wordt bepaald door de organisatie, zodat iedereen gelijke kansen krijgt en het voor alle deelnemers even opwindend blijft. Opwarmen kan op de Muntweg richting Loenhout, maar let op, dit stuk van het parcours is niet verkeersvrij! 

Voor de wedstrijd zelf is van essentieel belang om een half uur voor aanvang aanwezig te zijn. Bij aanmelding in de tent ontvangen de deelnemers een chip, waarmee hun tijden nauwkeurig worden geregistreerd. Het is een koppeltijdrit, dus elk duo moet over twee chips beschikken bij vertrek, anders volgt declassering. 

Te laat aan de start komen betekent helaas niet meer kunnen starten.

Voor de veiligheid van alle deelnemers is een valhelm verplicht. Zonder helm wordt er simpelweg niet gestart. Opzetsturen of triatlon sturen zijn niet toegestaan

Na afloop van de wedstrijd, is het tijd voor de prijsuitreiking. Om 22.00 uur worden de winnaars gehuldigd in de tent aan de start/finish. Er zijn aparte wedstrijdklassementen, waardoor er voor iedereen een kans is om in de schijnwerpers te staan.

Voorinschrijven is mogelijk tot en met zondag 5 mei, of totdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. Het belooft een avond vol sportiviteit, plezier en uitdaging te worden. Meld je dus nu aan!

2010 anno

Ons verhaal begint in 2010. Eerst als grap, maar die grap resulteerde in rap tempo tot een echte club.

+100 atleten

Het VET telt meer dan 100 actieve sporters. Triatleet of jogger, jong of oud… iedereen is welkom bij het VET.

90 wedstrijden

Het VET triatlon team is jaarlijks talrijk aanwezig op vele lokale en regionale wedstrijden in de Noorderkempen en daarbuiten.

ONZE SPORTIEVE PARTNERS

Geen koppeltijdrit zonder de financiële steun van onze sportieve partners! Het VET-team bedankt de volgende sponsors voor hun steun bij het sponsoren van onze koppeltijdrit.