Athletes for Hope Revalidatie Weide
Athletes for Hope Revalidatie Weide
/
Athletes for Hope Revalidatie Weide

Athletes for Hope Revalidatie Weide

In 2024 steunen wij met onze koppeltijdrit de Athletes for Hope Revalidatie Weide in Wuustwezel. Deze weide staat open voor zowel kinderen met een verlamming als alle kinderen met een beperking om hetzij fysiek, hetzij mentaal te revalideren. De Rehab Weide vormt een oase van rust, waar de combinatie van natuur en de warmte van minipaardjes-therapie helend zal werken voor lichaam en geest. 

De Athletes For Hope revalidatie-weide werd geopend op donderdag 30 september 2021. Het is een project van Marc Herremans, één van de bekendste triatleten van België. In 2002 raakte Marc van borst tot tenen verlamd na een fietsongeval op training in Lanzarote. In 2003 richtte Marc de organisatie “To Walk Again Foundation” op, die mensen met een beperking ondersteunt op het gebied van sport en revalidatie. Vanaf 2008 begon hij vanuit 185 Coaching atleten te trainen, wat resulteerde in talloze nationale titels, een Europese titel en wereldtitels. 

Als Loenhoutse Triatlon Club zijn wij bijzonder trots op Marc en nemen wij jaarlijks in talrijke aantallen deel aan zijn Sterke Peer Triatlon.